Megnyitottunk! Régi vásárolóink számára is új regisztráció szükséges.

Kérdése van? Hívjon minket! +36702010456

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, olvasd el alaposan Általános Szerződési Feltételeinket, hiszen rendelésed leadásával elfogadod a jelen dokumentumban leírtakat!

Amennyiben webáruházunk használatával, a vásárlás folyamatával, termékeinkkel vagy az Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatos kérdésed van, az alábbi elérhetőségeken keresztül veheted fel velünk a kapcsolatot:

 • Az Eladó adatai:
 • Cégnév: ILNAMO Kft.
 • Székhely: 9400 Sopron Frankenburg út 2/c fszt.1 .
 • Postacím: 9400 Sopron Frankenburg út 2/c fszt.1 . 
 • Adószám: 25355383-1-08
 • Bankszámlaszám: 10700426-69237654-51100005
 • Cégjegyzékszám: 08-09-027427
 • Nyilvántartásba vevő hatóság neve: Győri Törvényszék Cégbíróság
 • Képviselő neve: Horváth Gabriella
 • Weboldal cím: ilnamo.hu
 • E-mail cím:gabi@hennahajfestes.hu
 • Mobilszám: 702010456

Tárhelyszolgáltató adatai:

  • Cégnév: Magyar Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.
  • Weboldal: tarhely.com

 

Vásárlási feltételek Böngészés a webáruházban

A webáruházban történő böngészéshez, a termékek megtekintéséhez nem szükséges előzetes regisztráció. 

A webáruházban a termékek között több módon is böngészhetsz:

 

 • ha ismered a termék nevét közvetlenül rákereshetsz a KERESŐ dobozba beírva, 
 • a webáruházban a termékek kategóriába rendezve tallózhatóak.
 • a teszt űrlap kitöltésével személyre szabhatod a termékeket, majd a színválasztót használva szűkítheted a növényi hajfestékeket a saját igényekre.

Regisztráció a webáruházba és saját fiók használata

regisztrációt fejlécben található „Belépés és fiókom”gombra kattintva tudod kezdeményezni. A regisztráció során meg kell adnod az email címed. A regisztráció elküldése után az email címedre egy automata üzenet fog érkezni, amely tartalmazza hozzáférésed a webáruházhoz. 

jelszó automatikusan generálódik csak te látod. A jelszavadat belépés után a bal oldali menüsor “Fiókadatok” gombra kattintva változtathatod meg.

cím adatok belépés után a “CÍMEK”  gombra kattintva adhatod meg. Az adatok a megrendelés teljesítéséhez szükségesek.

 A regisztrációt magyar nyelven tudod elvégezni, a webáruházban is magyar nyelven találsz információkat a termékekről. 

A megadott adatok módosíthatóak bármikor, de a megrendelés elküldése során megadott adatok az irányadók a rendelés teljesítéséhez. Ha mégis változtatni szeretnél, vagy elírás történne, kérlek írj a gabi@hennahajfestes.hu címre. 

A Fiókodban megtalálod a korábbi rendelésedet “Rendelések” gombra kattintva és letöltheted számláidat a “Letöltések” gombra kattintva, ezeket a baloldali menüben találod.

A webáruház üzemeltetőjeként az adataidat az adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően használjuk fel.

Szerzői jogok

Jelen weboldal tartalma szerzői műnek minősül a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében, szerzői jogi védelem alatt áll minden egyes része. Tilos a weboldalunkon található képek, szövegek engedély nélküli használata, továbbá a weboldalunkat módosító, kártékony alkalmazások használata, ugyanezen törvény 16. § (1) bekezdése szerint. Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkról, valamint adatbázisunkból történő anyagok, képek, videók, szövegek átvételére kizárólag a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén van lehetőség, forrásmegjelölés feltüntetése mellett.

Távszerződés

A szerződés tárgya a ilnamo.hu webáruházban található összes árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheted meg. A webáruházban található termékek adatai a megrendelés időpontjában érvényesek. Újabb ugyanazon termékre vonatkozó, de későbbi időpontban történő megrendelés esetén az adatok változhatnak. A webáruházban található ajánlatok az adott időpontban hatályosak.

színválasztóban/termékszűkítőben kiválasztott termék ajánlásnak minősül, az ilnamo.hu üzemeltetője nem vállal felelőséget a rosszul választott termék felhasználásából fakadó problémákra. A színválasztót minden Fogyasztó saját felelőségére használja. Amennyiben nem vagy biztos a választásban, kérj konzultációt.

A szakmai felhasználók számára biztosított online programokban való részvétel az adott program szerződési feltételeivel valósul meg.

A megrendelőlap kitöltésével, elküldésével és annak a webáruház e-mail által történő visszaigazolásával a 45/2014. Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre az ILNAMO Kft. (9400 Sopron Frankenburg út 2/c fszt.1. telefon: +36702010456 E-mail:gabi@hennahajfestes.hu, Cégjegyzékszám: 08-09-027427, Adószám: 25355383-1-08) mint Eladó, valamint a Megrendelő, mint Fogyasztó között az alábbi feltételek szerint:

 

 • Amennyiben a Fogyasztó a vásárlás során házhoz szállítást kért, az Eladó köteles a fizetést követően – a Fogyasztó által a megrendelőlapon kiválasztott terméke(ke)t az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni! 
 • Amennyiben Foxpost automatát jelölt meg a Fogyasztó így a kijelölt automatába köteles az Eladó eljuttatni a terméket.
 • Amennyiben személyes átvételt kért, úgy a ILNAMO Természetes Fodrászat 9400 Sopron Frankenburg út 2/c  címre eljuttatni a kért terméke(ke)t.

 

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy az Eladó köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Fogyasztóval a továbbiak egyeztetése érdekében, ez esetben a távszerződés Felek között nem jön létre.

 

A Fogyasztó köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt a megadott címre szállíttatott termékeket, fizetés után átvenni, az Eladó által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat – amely a termékek csomagolási és szállítási költséget is tartalmazza – az Eladó részére átutalással megfizetni. Az áru kiszállítása a vételár beérkezését követően kezdődik meg. Az Eladó köteles a vételár beérkezését követő 2-8 munkanapon belül az árut a Fogyasztó által megjelölt szállítási címre a szállítást végző szolgáltatónak átadni.

 

Részleges érvénytelenség és magatartási kódex

Abban az esetben, ha az Általános Szerződési Feltételek egy pontja jogilag hiányos/hatálytalan lenne, arra a részre a vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadóak. A szerződés többi része továbbra is érvényes.

Adatbeviteli hibák javítása és felelősség az adatok valóságáért

A megrendelés folyamata során, a rendelés megerősítése előtt adott a lehetőség a megadott adatok módosítására, javítására. Az Ön által megadott adatok pontosságáért felelősséget nem vállalunk. Ezen adatok alapján állítjuk ki a számlát és a szállítási címként megjelölt címre kézbesítjük a terméke(ke)t. Rendelése leadásával Ön tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön által hibásan megadott adatokból eredő károkat, költségeket Önre hárítani. A hibás adatbevitel miatt meghiúsult teljesítésért felelősséget nem vállalunk.

Abban az esetben, ha a visszaigazoló e-mailben veszi észre, hogy hibás adatot adott meg, kérjük, haladéktalanul, 24 órán belül jelezze felénk.

Rendelés feldolgozása és a szerződés megkötése

Webáruházunkon keresztül bármikor leadhatja rendelését. Rendeléséről automatikus visszaigazolást kap, mely rendelése beérkezését jelenti, azonban ez a visszaigazolás nem minősül az Ön által tett ajánlat elfogadásának. Ha rendelésétől számítva 24 órán belül nem kap automatikus visszaigazolást e-mailben, kérjük, jelezze felénk, hiszen előfordulhat technikai probléma, elképzelhető, hogy emiatt nem érkezett meg rendszerünkbe rendelése.

Fizetési módok

Banki átutalás:

A fizetés jelenleg kizárólag banki átutalással történhet. A megrendelés feldolgozását követően kollégánk elküldi Önnek az átutaláshoz szükséges adatokat. Miután utalása beérkezett, átadjuk csomagját a futárszolgálatnak szállítás céljából.

Bank pénztári befizetés + 350 Ft

Átvételi módok:

 • Személyes átvétel:

Lehetősége van személyesen átvenni csomagját Sopronban az ILNAMO Természetes Fodrászatban. Cím: 9400 Sopron Frankenburg út 2/c fszt. 1. A csomagját értesítés után nyitva tartási időben veheti át. A fodrászat nyitva tartásáról a 0699327690-es számon érdeklődhet.

 • Foxpost házhoz szállítással:

Házhozszállítás esetén érvényes szállítási díjak. Szállítási idő: feladástól számított 1-2 munkanap.

 • Foxpost Csomagautomata:

A Foxpost Csomagautomata gyors átvételt tesz lehetővé. Az sms-ben kapott kód és telefonszáma megadásával jut hozzá rendeléséhez, amit értesítést követően 3 munkanap alatt vehet át.

További információ: https://foxpost.hu/csomagatvetel

A foxpost SMS-ben vagy e-mailben értesíti, amint csomagja megérkezik.

A csomag max. tömege 20 kg lehet. Ha túllépi a 20 kg-t, nem tudjuk ezen szállítási módot biztosítani!

 • MPL csomagautomata:

A posta csomagautomata választása esetén csomagját minden hét csütörtök napján adjuk át a futárnak amennyiben a rendelést kedd éjfélig leadta.

 • MPL házhozszállítás:

A posta házhozszállítás választása esetén csomagját minden hét csütörtök napján adjuk át a futárnak amennyiben a rendelést kedd éjfélig leadta.

Teljesítési határidő

A teljesítési határidő a megrendelés visszaigazolásától számítva 2-10 munkanap. Az ezen határidőtől való eltérést e-mailben jelezzük.

A termék vételárának átutalása után 2-10 nap és a csomagot a szállítást végző szolgáltatónak átadjuk.

ÁSZF hatálya és elfogadása

A vonatkozó jogszabályok mellett a megkötésre kerülő szerződés tartalmát az Általános Szerződési Feltételek is szabályozzák. Ennek keretein belül összefoglaljuk a Fogyasztót és az Eladót megillető jogokat, kötelezettségeket, a szerződéskötés feltételeit, a fizetési, illetve szállítási feltételeket, a határidőket, a felelősséggel kapcsolatos szabályokat, továbbá az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

Ön rendelése leadásával elfogadja cégünk Általános Szerződési Feltételeit, mely a megkötésre kerülő szerződéshez tartozik.

Szerződés nyelve és formája

A szerződés nyelve magyar.

A szerződés a megrendelés leadásával jön létre a jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadásával.

Árak:

Az árak forintban értendők. Áraink bruttó árak, melyek az ÁFÁ-t tartalmazzák. Fenntartjuk az árváltoztatás jogát.

Fogalmak:

Felek: Eladó és Megrendelő (aki lehet: Fogyasztó/Vállalkozás) együttesen Felek

Fogyasztó: gazdasági tevékenysége, illetve szakmája körén kívül eljáró nagykorú, 18. életévét betöltött természetes személy.

Vállalkozás: gazdasági tevékenysége, illetve szakmája körében eljáró személy.

Szerződés: Eladó és Fogyasztó/Vállalkozás között a webáruház és e-mail felhasználásával történő adásvételi szerződés megkötése Távollévők között kötött szerződés: a szerződés tárgyát képező termék megvásárlására vagy szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés, amely a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül, távollévők közti kommunikációs eszköz alkalmazásával, távértékesítési rendszer keretein belül kerül megkötésre

Távollévők közti kommunikációs eszköz: a felek távollétében szerződési nyilatkozat megtételére alkalmas eszköz, pl. internetes hozzáférést biztosító eszköz, nyomtatvány, katalógus, telefon

Termék: webáruházunk árukészletében lévő, eladásra szánt, birtokba vehető, Szerződés tárgyát képező, forgalomképes ingóság, vagy szolgáltatás, konzultáció/tanácsadás, amely online digitális eszközök segítségével kerül teljesítésre, illetve digitális, online hozzáférhető, vagy letölthető információs anyag, mely lehet videó, hang, vagy írásos anyag.

Webáruház: ilnamo.hu melyen keresztül a szerződéskötés megvalósul

Fogyasztói Szerződés: szerződés, melynek egyik alanya Fogyasztónak minősül

Jótállás: a Fogyasztói Szerződés esetében a Polgári Törvénykönyv szerint jogszabályi kötelezettségen túlmutató, illetve önként, a szerződés megfelelő teljesítéséért vállalt jótállás kötelező jótállás, mely jogszabályon alapul

Vonatkozó jogszabályok:

 • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
 • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
 • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
 • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
 • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
 • 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól.
  45/2014. (II.26.) kormányrendelet a Fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól.
  Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete (2016.04.27.) a természetes személyek személyes adatainak kezeléséről és védelméről, továbbá ezen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet, azaz az általános adatvédelmi rendelet hatályon kívül helyezéséről
  Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2018/302. rendelete (2018.02.28.) a belső piacon belül a Fogyasztó állampolgársága, lakó/letelepedési helye alapján való indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394. rendelete, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról

 

Panaszügyintézés és jogérvényesítési lehetőségek:

A Fogyasztó a terméket, illetőleg tevékenységünket illető kifogásait a következő elérhetőségeinken keresztül juttathatja el hozzánk:

Postai cím: 9400 Sopron Frankenburg út 2/c. fszt.1.
E-mail cím:gabi@hennahajfesetes.hu
Telefonszám: +36702010456

Az ILNAMO Kft gyártóként megkereshető panasz esetén. Ennek leírása lentebb olvasható.

Felelős személy: Horváth Gabriella

Kérlek, panasz esetén keress a gabi@hennahajfestes.hu címen.

 

A Fogyasztó elsősorban írásban, egyes esetekben szóban is közölheti panaszát. A panasz vonatkozhat az Eladó részéről eljáró személy viselkedésére, munkájára, esetleg mulasztására, mely a termék forgalmazásával, értékesítésével közvetlen kapcsolatban áll.

A szóbeli panaszt cégünk haladéktalanul kivizsgálja és a lehetőségeknek megfelelően megoldja. Amennyiben a Fogyasztó nem ért egyet a panasz kezelésével vagy a panasz haladéktalan kivizsgálása nem lehetséges, a panaszról és azzal kapcsolatos álláspontjáról jegyzőkönyvet veszünk fel, melynek másolati példányát eljuttatjuk a Fogyasztó részére. Az írásbeli panaszt cégünk a beérkezéstől számított 30 napon belül írásban megválaszolja.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

Panasz eljuttatásának helyét, módját, idejét
Fogyasztó nevét, lakcímét, elérhetőségét
Fogyasztói panasz részletes leírását, továbbá a dokumentumok, iratok, bizonyítékok jegyzékét
Az Eladó nyilatkozatát a Fogyasztói panaszt érintő álláspontjáról, ha annak haladéktalan kivizsgálása megoldható
Jegyzőkönyv felvételének helyét és idejét
panasz egyedi azonosítószámát

Az Eladó a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 évig megőrzi, ellenőrző hatóság kérésére bemutatja.

Az Eladó a Fogyasztót írásban tájékoztatja, amennyiben a panaszt elutasítja, hogy panaszával mely hatóság vagy Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti. Tartalmazza a tájékoztatás az illetékes hatóság és a Fogyasztó lakóhelye/tartózkodási helye szerinti Békéltető Testület székhelyét, levelezési címét, elérhetőségeit (weboldal, e-mail, telefonszám), valamint az Eladó Fogyasztói jogvita rendezése céljából történő Békéltető Testületi eljárás igénybevételével kapcsolatos álláspontját.

Abban az esetben, ha az Eladó és a Fogyasztó közti jogvita tárgyalások útján sem rendeződik, további jogérvényesítési lehetőségekkel élhet a Fogyasztó:

Fogyasztóvédelmi Hatósági eljárás:

A Fogyasztói jogok megsértése esetén a Fogyasztó jogosult panaszt tenni a lakóhelye szerint illetékes Fogyasztóvédelmi Hatóságnál. A hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról a panasz elbírálását követően. Az elsőfokú hatósági feladatokat a járási hivatalok látják el. Elérhetőségük: http://jarasinfo.gov.hu/

Bírósági eljárás:

A Fogyasztó polgári eljárás keretein belül jogosult a jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

Békéltető Testületi eljárás:

Jogosult a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez fordulni, ha Fogyasztói panaszát elutasítjuk. Az eljárás megindításának feltétele, hogy a Fogyasztó az Eladóval közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.

A Békéltető Testületi eljárásban az Eladót együttműködési kötelezettség terheli. Ez alapján az Eladó köteles a Békéltető Testület felhívására válasziratot megküldeni, valamint a Békéltető Testület előtti meghallgatáson megjelenni és egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani.

Ha az Eladó székhelye/telephelye a területileg illetékes Békéltető Testületet működtető kamara szerinti megyén kívül található, az Eladó együttműködési kötelezettsége a fogyasztói igény megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

Amennyiben az Eladó a fenti együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget, a Fogyasztóvédelmi Hatóság hatáskörébe kerül az ügy, mely szerint a cégek jogsértő magatartásakor kötelező bírságkiszabás van érvényben, ettől eltekinteni nem lehet.

A Fogyasztó kérelmezheti a Békéltető Testületi eljárás megindítását. A kérelmet írásban (levél, fax, távirat útján, illetve a Békéltető Testület weboldalán, elektronikus formában), a Békéltető Testület elnökéhez szükséges eljuttatni.

A kérelemnek tartalmaznia kell:

Fogyasztó nevét, lakóhelyét/tartózkodási helyét, elérhetőségét
fogyasztói jogvitával érintett cég nevét, székhelyét/telephelyét
A Fogyasztó álláspontját és az azzal kapcsolatos bizonyítékokat, tényeket.

A Fogyasztó nyilatkozatát, hogy megkísérelte a vitás ügy rendezését közvetlenül az érintett vállalkozással
A Fogyasztó nyilatkozatát, hogy más Békéltető Testületi eljárást nem kezdeményezett az ügyben, nem indított közvetítői eljárást, keresetlevelet nem adott be, fizetési meghagyás kibocsátására irányuló kérelmet nem terjesztett elő
A Testület döntésére irányuló indítványt
A Fogyasztó aláírását

 • Amennyiben a Fogyasztó az illetékes Békéltető Testület helyett más testületi illetékességet kérelmezett, annak megjelölését

Mindenképpen csatolni szükséges a kérelemhez azon okiratot vagy annak másolatát, mely tartalmára bizonyítékként hivatkozik a Fogyasztó.

Amennyiben meghatalmazott jár el a panasz ügyében, a kérelemhez mellékelni szükséges a Fogyasztó által kiadott meghatalmazást.

További információ a Békéltető Testületekről: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület

7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36.

(72) 507-154

bekelteto@pbkik.hu

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

(76) 501-525, (76) 501-500

bkmkik@mail.datanet.hu

Békés Megyei Békéltető Testület

5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

(66) 324-976, 446-354, 451-775

bmkik@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

(46) 501-091, 501-870

kalna.zsuzsa@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület

1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

(1) 488-2131

(1) 488-2186

bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület

6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

(62) 486-987

E-mail cím: info@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület

8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.

(22) 510-310

fmkik@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

9021 Győr, Szent István út 10/a.

(96) 520-217

bekelteto@gymskik.hu 

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

(52) 500-749

info@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület

3300 Eger, Faiskola út 15.

(36) 416-660/105

hkik@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

5000 Szolnok, Verseghy park 8.

(56) 510-610

kamara@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

2800 Tatabánya, Fő tér 36.

(34) 513-010

kemkik@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület

3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

(32) 520-860

nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület

1055 Budapest Kossuth tér 6-8.

(1)-474-7921

Somogy Megyei Békéltető Testület

7400 Kaposvár, Anna utca 6.

(82) 501-000

skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

(42) 311-544, (42) 420-180

endrediemese@invest.hu 

Tolna Megyei Békéltető Testület

7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

(74) 411-661

kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület

9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

(94) 312-356

vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület

8200 Veszprém, Budapest u. 3.

(88) 429-008

vkik@veszpremikamara.hu

Zala Megyei Békéltető Testület

8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

(92) 550-514

zmkik@zmkik.hu

Online vitarendezési platform:

Az Európai Bizottság által létrehozott weboldalon, Fogyasztói regisztrációt követően, az oldalon található kérelem kitöltésével a Fogyasztó rendezheti az online vásárlással kapcsolatos jogvitáit bírósági eljárás indítása nélkül. Ez is egy módja a távolsági korlátok nélküli Fogyasztói jogérvényesítésnek.

Ön panaszt tehet az online vásárolt termékkel/szolgáltatással kapcsolatban.

Önnek és az Ön által bepanaszolt cégnek lehetősége van ezen az online vitarendezési platformon együtt kiválasztani, hogy mely vitarendezési testületet bízzák meg a panasz kezelésével.

Az online vitarendezési platform a következő weboldalon érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

 

Jogfenntartás és kikötés

Fogyasztói tájékoztató a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján:

Tájékoztatás a Fogyasztót megillető elállási jogról:

Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja alapján kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása, üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, ennek értelmében jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállás jogával!

A Fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § alapján indokolás nélküli elállási jog illet meg. A Fogyasztó gyakorolhatja elállási jogát a termék adásvételére irányuló szerződés esetén a termék átvételének napjától számított 14 napos határidőn belül.

A Fogyasztó elállási jogát gyakorolhatja a szerződés megkötésének és a termék átvételének napja közti időszakban is.

Amennyiben a szerződés megkötésére a Fogyasztó tett ajánlatot, megilleti őt a szerződés megkötése előtt az ajánlat visszavonásának joga, mely megszünteti a szerződés megkötésére irányuló ajánlati kötöttséget.

Elállási nyilatkozat, Fogyasztó elállási és felmondási joga:

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát a Fogyasztó az erre vonatkozó nyilatkozata útján gyakorolhatja.

Fogyasztói elállási nyilatkozat érvényessége:

Határidőben érvényesítettnek tekintjük az elállási jogot, amennyiben a Fogyasztó nyilatkozatát határidőn (14 napon) belül elküldi részünkre.

A Eladó a Fogyasztó elállási nyilatkozatának beérkezése után elektronikusan visszaigazolja a Fogyasztó számára az elállási jog gyakorlásának tényét, illetve tudomásul vételét.

Cégünk kötelezettsége a Fogyasztó elállása esetén:

Az Eladó visszatérítési kötelezettsége:

Ha a Fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. § alapján eláll a szerződéstől, az Eladó az elállásról történő tudomásszerzéstől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által megfizetett teljes összeget.

Cégünk visszatérítési kötelezettségének módja:

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. § alapján történő elállás/felmondás esetén az Eladó a Fogyasztónak visszajáró összeget a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyezően téríti vissza. A Fogyasztó jóváhagyása esetén az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, azonban a Fogyasztót ebből adódó többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan megadott bankszámlaszám vagy postacím miatti késedelmes teljesítés folytán az Eladót nem terheli felelősség.

Többletköltségek:

Ha a Fogyasztó a szokásos, kevésbé költséges szállítási módtól eltérő szállítási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltséget. Ilyenkor visszatérítési kötelezettség a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn.

Visszatartási jog:

Cégünk visszatarthatja a Fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a Fogyasztó vissza nem küldte a terméket vagy egyértelműen nem igazolta, hogy visszaküldte. Utánvéttel, illetve portósan feladott csomagokat nem fogadunk el.

Fogyasztó kötelezettségei elállása/felmondása esetén:

Termék visszaszolgáltatása:

Ha a Fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. § alapján eláll a szerződéstől, a terméket haladéktalanul, legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül köteles visszaküldeni vagy a termék átvételére jogosult személynek átadni.

Termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek viselése:

A termék visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A terméket az Eladó címére szükséges visszaküldeni. Ha a Fogyasztó a szerződést a teljesítés megkezdése után mondja fel, a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat köteles az Eladó részére megfizetni. A Fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Utánvéttel, illetve portósan feladott csomagokat nem fogadunk el.

Fogyasztó felelőssége az értékcsökkenésért:

A Fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságának, működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

Az Eladó a vételár teljes összegét csak a hibátlan és hiánytalan, eredeti csomagolásában visszaküldött termék esetén köteles visszatéríteni.

Elállási jog a következő esetekben nem gyakorolható:

Felhívjuk figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben:


 1. a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 2. olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 3. olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 4. romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 5. olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 6. olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 7. olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 8. lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 9. hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 10. nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 11. lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 12. nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

Kellékszavatosság

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás:

A Fogyasztói tájékoztató ezen pontja a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Kérheti a termék javítását vagy cseréjét, kivéve, ha az Ön által választott lehetőség teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára aránytalan többletköltséggel járna.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Az Ön kötelessége a hibát annak felfedezését követően haladéktalanul, legkésőbb 2 hónapon belül jelezni. A szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait nem érvényesítheti.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított 6 hónapon belül kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást cégünk nyújtotta. A teljesítéstől számított 6 hónap leteltét követően viszont Önnek kell bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön termékszavatossági jogával?

A termék hibája esetén választása szerint Ön kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényét érvényesítheti.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék hibás, ha a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek nem felel meg vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Ön termékszavatossági igényét a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét csakis az ingó dolog gyártójával/forgalmazójával szemben gyakorolhatja. Önnek kell bizonyítania a termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén.

Milyen esetben mentesül a gyártó/forgalmazó termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó/forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • hiba a tudomány és technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető
 • termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered
 • terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba

A gyártónak/forgalmazónak a mentesüléshez elegendő 1 okot bizonyítania.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre/kijavított részre vonatkozóan érvényesítheti kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben.

Az ILNAMO Kft. az általa gyártott ILNAMO Növényi hajfestékek esetében a következőket vállalja:

Reklamáció és visszahívás

Az esetleges reklamációk kezelését és koordinálását a cégben az ügyvezető végzi.

 • A reklamált terméket azonnal kivizsgáljuk.
 • Az eladási naplóban rögzített adatok alapján kiderítjük, hogy az adott termék mikor, melyik gyártási tételszámú adagban készült.
 • Az adott termék minőségvizsgálati adatait ellenőrizzük.
 • Elővesszük a nálunk őrzött ellen mintát, és egy részletét újra megvizsgáljuk a minőségbiztosítási rendszernek megfelelően.
 • A fentieknek megfelelően megvizsgáljuk a kifogásolt terméket is.
 • Amennyiben a két minta vizsgálata ugyanazt az eredményt adja, abban az esetben az egész gyártási tételt visszahívjuk.

◦ Ilyenkor telefonon értesítjük azokat a megrendelőinket, akikhez az adott gyártási tételszámú termékből jutott.

◦ A megrendelőket egy másik gyártási tételszámú termékkel díjmentesen kártalanítjuk. (A hibás terméket díjmentesen újra cseréljük.)

 • Amennyiben az ellen minta kifogástalan, de a reklamált termékkel kapcsolatban valóban kifogások merülhetnek fel, úgy a cég felhívja azon megrendelőit, akihez jutott abból a gyártási tételszámú adagból, hogy vizsgálják meg a termékeiket a kifogásolt szempontból.

Amennyiben a reklamált termék minőségbiztosítási szempontból kifogástalan, további intézkedés nem szükséges.

 

Jótállás

Milyen esetben élhet Ön jótállási jogával?

Hibás teljesítés fennállása esetén a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az Eladó jótállásra köteles.

Jogszabály írja elő a jótállás biztosítását a tartós fogyasztási cikkek, mint a műszaki cikkek, gépek, szerszámok esetén, melyek vételára meghaladja a 10.000 Ft-ot.

Milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg Önt a jótállás alapján?

A tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet meghatározza a kötelező jótállás eseteit. Az ezen kívül eső termékek esetén Cégünk nem vállal jótállást. Jótállási igényt a jótállási határidőn belül lehet érvényesíteni. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására megfelelő határidőn belül nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban kijelölt határidő elteltétől számított 3 hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már lejárt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat szükséges alkalmazni. A jótállás időtartama 1 év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő átadása vagy az üzembe helyezés (amennyiben azt az Eladó végzi), napjával kezdődik. Az egy éven túli jótállással kapcsolatos ügyekben kérjük, forduljon a gyártóhoz!

Három munkanapon belüli csereigény:

Webáruházunkban történt vásárlás esetén megilleti Önt a 3 munkanapon belüli termékcsere joga. 3 munkanapon belüli csereigényt a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó tartós fogyasztási cikkek esetén érvényesíthet, mely szerint, ha 3 munkanapon belül érvényesíti csereigényét, az Eladónak úgy kell értelmeznie, hogy a termék eladáskor már hibás volt és minden további nélkül a terméket ki kell cserélnie.

Mikor mentesül az Eladó jótállási kötelezettsége alól?

Az Eladó jótállási kötelezettsége alól kizárólag akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, párhuzamosan nem érvényesíthet.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

A tájékoztató készítője és az Adatkezelő: 

Cégnév: ILNAMO Kft.

Székhelye és postai címe: 9400 Sopron, Frankenburg út 2/c fszt. 1..

A cég adószáma: 25355383-2-08

Cégjegyzékszám: 08-09-027427

Adatkezelő e-mail címe: gabi@hennahajfestes.hu 

gabi@ilnamo.hu

 

Képviselő: Horváth Gabriella

Adatkezelő honlapjainak címei: www.termeszetesfodraszat.hu, www.hennahajfestes.hu, www.ilnamo.hu

Adatkezelő nyilvántartási száma: NAIH-106803/2016. NAIH-106807/2016. NAIH-106902/2016. NAIH-106905/2016. NAIH-106817/2016. NAIH-106820/2016. NAIH-106907/2016.

 

Az ILNAMO Kft. magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatvédelmi tájékoztató tartalmát, valamint kötelezettséget vállal arra, hogy a szolgáltatásaival összefüggő minden adatkezelés a jelen adatkezelési tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározottaknak megfelel. Az ILNAMO Kft. adatkezelési tájékoztatójával garanciát vállal arra, hogy a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, szervezési és technikai intézkedést, amely az adatok biztonságát megóvja.

Jelen adatvédelmi tájékoztató folyamatosan elérhető a ILNAMO Kft. weboldalán, a http://www.hennahajfestes.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ cím alatt, és https://ilnamo.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ cím alatt.

 

Az ILNAMO Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Az esetleges változásokról az érintettek minden esetben kellő időben tájékoztatást kapnak.

Amennyiben adatvédelmi tájékoztatónkkal kapcsolatosan kérdése merül fel, kérjük, írja meg nekünk a gabi@hennahajfestes.hu e-mail címre.

Feliratkozás a hennahajfestes.hu és ilnamo.hu oldalakon

Az Adatkezelő üzemelteti a hennahajfestes.hu internetes honlapot, és ilnamo.hu webáruházat. A honlapon szereplő egyes tartalmak szolgáltatások (ingyenes tartalmak letöltése, tesztkitöltés) megtekintéséhez, és igénybevételéhez feliratkozás szükséges.

Az adatkezelés célja: a hennahajfestes.hu honlap és az ilnamo.hu webáruház szolgáltatásaihoz való hozzáférés biztosítása. E-book letöltés, tesztkitöltés, direkt marketing levél valamint feliratkozás a rendszeresen küldött hírlevelére az érintett részére. Az adatkezelés célja továbbá az érintettek tájékoztatása a szerző későbbiekben megjelenő anyagairól, eseményeiről, termékeiről, amelyek kapcsolódnak a hírlevél szolgáltatás témaköréhez.

Direkt marketing célú adatkezelés, ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek, mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján – a 2008. évi XLVIII. törvényben meghatározott kivétellel – kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Az Adatkezelő által reklám-címzetti megkeresés céljára kezelhető személyes adatok köre:

A természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, online azonosító.

A személyes adatok kezelésének célja az Adatkezelő tevékenységéhez kapcsolódó direkt marketing tevékenység folytatása, azaz reklámkiadványok, hírlevelek, aktuális ajánlatok nyomtatott (postai) vagy elektronikus formában (e-mail) történő rendszeres vagy időszakonkénti megküldése a regisztrációkor megadott elérhetőségekre.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
A személyes adatok tárolásának időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.

Online vagy személyes tanácsadás, oktatóanyagok, szakkönyvek, természetes kozmetikumok értékesítése. (Webáruház)

Az ilnamo.hu internetes honlapon a szerző oktatóanyagokat, valamint a honlap témájában írt könyve(i)t, személyes tanácsadást, természetes terméke(ke)t értékesíti. Ezen oktatóanyagokat az érintettek megvásárolhatják, amelyekhez a megvásárlást követően kapnak hozzáférést a honlapon, mivel azok nem publikusak, nem érhetőek el a teljes nyilvánosság számára. A könyv(ek)et, termék(ek)et, hajápoló kozmetikumo(ka)t, növényi hajfesték(ek)et  pedig azok interneten keresztül való megvásárlását követően az adatkezelő az érintettekhez az adatfeldolgozók pontban feltüntetett szállítmányozó cégek által kézbesíti. A tanácsadás online felületen az érintett által megadott adatok valamelyikén történik.

Az adatkezelés célja: az adatkezelő által készített, és az ilnamo.hu honlapon keresztül elérhető, szolgáltatások, illetve megvásárolható oktatóanyagok, termék(ek) illetve könyv(ek) megvásárlására vonatkozó szerződés teljesítése, végrehajtása, vagyis az érintett és az adatkezelő között létrejövő szerződés alapján való szolgáltatás nyújtása, a szerződéssel kapcsolatos kötelezettségek és jogosultságok igazolása, kapcsolattartás, és az így igénybe vett szolgáltatások nyomon követése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett és az adatkezelő közötti szerződés létrejötte, illetve annak teljesítése, a GDPR 6. cikk (1) bek. b.) pontja alapján

A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, jelszó, tanácsadáshoz szükséges egyéb jellemzők, (hajszínhez kapcsolódó) skype elérhetőség, számlázási név, számlázási cím és szállítási cím, mindkét esetben úgy mint irányítószám, település, utca, házszám, illetve cégek esetében cégnév, székhely, adószám,.

Az adatok törlésének határideje:

– a könyv(ek) és a termék(ek) esetében a jelen pontban foglalt szolgáltatások megvásárlását követő 8 év elteltével, amely a Ptk. szerinti általános elévülési határidő.

– tanácsadás esetében az érintett hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk az elektonikusan rögzített adatokat. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat. Tehát ha ön leiratkozik, akkor a tanácsadáshoz megadott és a szolgáltatás közben felmerült adatai is törlésre kerülnek, mivel a tanácsadás egyszeri, és azonnal teljesítettnek minősül, de a következő igénybevételhez az adatok megőrzésre kerülnek a felhasználói élmény javítása miatt, egészen visszavonásig.

– az oktatóanyagok esetében amennyiben a jelen pontban foglalt szolgáltatások megszűnnek, és azokat az adatkezelő a továbbiakban már végleges jelleggel nem nyújtja, mert beszünteti ezirányú tevékenységét, és ezáltal a jelen pont alapján kezelt személyes adatokra már nincsen szükség, úgy a megszűnést követő 3 (három) hónap elteltével, mivel az oktatóanyagok az adatkezelő tárhelyén elérhetőek, azokat a felhasználók mindenkor csak ott tekinthetik meg. Amennyiben az érintett nem igényli tovább a hozzáférést, visszavonásig tároljuk adatait elektronikusan. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

A hennahajfestes.hu és az ilnamo.hu szerver naplózása

Az hennahajfestes.hu honlap és az ilnamo.hu webáruház meglátogatásakor a webszerver felhasználói adatokat nem rögzít.

A hennahajfestes.hu honlap és az ilnamo.hu webáruház cookie kezelése

Az adatkezelő az érintett számítógépére ún. anonim igénybe vevő azonosítót (cookie, süti) helyez el, amely kizárólag az érintett gépének felismerésére alkalmas, név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, mivel a megoldás alkalmazásakor az érintett az adatkezelőnek nem ad át személyes adatot, az adatcsere csak és kizárólag a gépek között történik meg. A sütit kezelő szolgáltatónak van lehetősége összekapcsolni az érintett aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag az adatkezelő saját tartalma tekintetében.

Adatkezelő a cookie-kat abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az érintettek információhasználati szokásairól és így, javíthassa szolgáltatásai színvonalát. Az érintettnek lehetősége van arra, hogy böngészője beállításával megtiltsa az egyedi azonosító jel (cookie) elhelyezését a számítógépén. Az érintett tudomásul veszi, hogy a cookie-k letiltása esetén egyes szolgáltatások nem fognak megfelelően működni.

Az adatkezelés célja: az érintettek egymástól való megkülönböztetése, az érintettek aktuális munkamenetének azonosítása.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bek. a.) pontja alapján

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adatkezelés időtartama: a cookie-k a böngésző bezárásáig élnek, de ezt a felhasználó szintén tudja a beállításoknál módosítani.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az hennahajfestes.hu honlap és az ilnamo.hu webáruház szolgáltatásait esetlegesen nem lehet teljeskörűen igénybe venni.

Remarketing kódok használata

A hennahajfestes.hu honlapon és az ilnamo.hu webáruházban az adatkezelő esetlegesen Google Adwords, ActiveCampaing, valamint Facebook remarketing kódokat használ. A remarketing kód cookie-kat használ, a honlap látogatóinak megcímkézéséhez. A települt cookie segít abban, hogy az adatkezelő termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos hirdetések jelenjenek meg a honlap látogatója által a későbbiekben meglátogatott más, a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon, illetve a facebook-on. Az érintett a cookie-kat bármikor letilthatja és a hirdetések személyre szabhatja a Google hirdetési beállítások felületén. A honlap szolgáltatásait igénybe vevő tudomásul veszi, hogy az adatainak Google, ActiveCampaing, illetve Facebook általi feldolgozásához a weboldal használatával hozzájárulását adta

Az adatkezelés célja: az érintettek azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, az érintettek aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, a felhasználók nyomon követése, webanalitikai mérések.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bek. a.) pontja alapján.

Adatfeldolgozó: a Google Analtytics szoftvert működtető Google Inc., Hírlevélszoftver szolgáltató

Adatfeldolgozás helye (webhely): hennahajfestes.activehosted.com

Adatfeldolgozási technológia: információs rendszerrel

Webhely: http://www.activecampaign.com

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adatkezelés időtartama: a Google Inc. Adatvédelmi irányelvében foglaltak, valamint a Facebook Ireland Ltd. Adatvédelmi irányelvében foglaltak szerint, amelyek a https://policies.google.com/privacy oldalon, illetve a https://www.facebook.com/policy.phpoldalon érhetőek el.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a hennahajfestes.hu honlap  és az ilnamo.hu webáruház szolgáltatásait esetlegesen nem lehet teljeskörűen igénybe venni, nem célzott hirdetések fognak a felhasználó számára megjelenni.

Ügyféllevelezés

Amennyiben az érintettek e-mail útján keresik meg az Adatkezelő képviselőit, úgy az adatkezelő az e-mailt a küldő nevével és e-mail címével (illetve az elküldött e-mailre vonatkozó minden egyéb adattal: dátum, küldés időpontja, stb.) együtt az adatközléstől számított 5 (öt) év elteltével törli, az általános elévülési határidő alapján.

Felvételre jelentkező munkavállalók adatainak kezelése, pályázatok, önéletrajzok

A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, születési ideje, helye, anyja neve, lakcím és távolság a fizikai irodától, képesítési adatok, fénykép, telefonszám, e-mail cím, a jelentkezőkről készített munkáltatói feljegyzés (ha van), önéletrajz, motivációs levél, próba feladat kitöltése, kompetenciák, készségek a pozíció betöltéséhez, személyiség jellemzők és viselkedési stílus a csapatba illeszkedés szempontjából.

A személyes adatok kezelésének célja: jelentkezés, pályázat elbírálása, a kiválasztottal munkaszerződés kötése. Az érintettet tájékoztatást kap arról, ha a munkáltató nem őt választotta az adott állásra.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, egyértelműen ráutaló magatartása.

A személyes adatok tárolásának időtartama: A jelentkezés, pályázat elbírálásáig. A ki nem választott jelentkezők személyes adatait törölni kell. Törölni kell annak adatait is, aki jelentkezését, pályázatát visszavonta.

Szerződéshez kapcsolódó adatkezelések

Szerződő partnerek adatainak kezelése – vevők, szállítók nyilvántartása

Cégünk szerződés teljesítése jogcímén a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése, szerződési kedvezmény nyújtása céljából kezeli a vele vevőként, szállítóként szerződött természetes személy nevét, anyja nevét, lakcímét, adóazonosító jelét. Ezen adatkezelés jogszerűnek minősül akkor is, ha az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

A személyes adatok kezelésének időtartama: a szerződés megszűnését követő 5 év.

Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés a szerződés teljesítése jogcímén alapul, az a tájékoztatás történhet a szerződésben is. Az érintettet személyes adatai adatfeldolgozó részére történő átadásáról tájékoztatni kell. Jogi személy ügyfelek, vevők, szállítók természetes személy képviselőinek elérhetőségi adatai.

A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe.

A személyes adatok kezelésének célja: a Cég jogi személy partnerével kötött szerződés teljesítése, üzleti kapcsolattartás, jogalapja: az érintett hozzájárulása vagy szerződésből adódó kötelezettség.

A személyes adatok tárolásának időtartama: az üzleti kapcsolat, illetve az érintett képviselői minőségének fennállását követő 3 évig.

Egyéb adatkezelések

A jelen adatkezelési tájékoztatóban felsorolt adatkezeléseken kívül az adatkezelő eseti jelleggel egyéb adatkezelést is végezhet. Az ilyen esetekről, és annak körülményeiről az adatkezelő mindenkor az adott adat felvételekor ad tájékoztatást. Ezen túlmenően az adatkezelő az egyes hatóságok, hivatalos szervek megkeresésére meghatározott körben köteles lehet adatok kiadására, amennyiben az adott hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte, és amennyiben az adat a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Vélemény írása

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja. A közzététel számára megadott név és e-mail cím valódiságáért a fórumot üzemeltető nem felelős.

A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. Az Üzemeltető fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy jogszabálysértő vélemények törlésére.

Közösségi irányelvek / Adatkezelés a hennahajfestes.hu és ilnamo.hu Facebook oldalán

Cégünk termékei, szolgáltatásai megismertetése, népszerűsítése céljából Facebook oldalt tart fenn. Cégünk Facebook oldalon felett kérdés nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak. Cégünk Facebook oldalán a látogatók által közzétett személyes adatokat cégünk nem kezeli.

A látogatókra a Facebook Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei irányadók.

Jogellenes, vagy sértő tartalom publikálása esetén a cégünk előzetes értesítés nélkül kizárhatja az érintettet a tagok közül, vagy törölheti hozzászólását. Cégünk nem felel a Facebook felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért, hozzászólásokért. Cégünk nem felel semmilyen, a Facebook működéséből adódó hibáért, üzemzavarért vagy a rendszer működésének megváltoztatásából fakadó problémáért.

Adatfeldolgozó igénybevétele, megnevezése

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; Az adatfeldolgozó igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk: Megbízott adatfeldolgozók, elérhetőségük és a megbízásuk célja:

Adatfeldolgozó

Elérhetőség

Cím

Adatfeldolgozás célja

ActiveCampaign, Inc.

https://www.activecampaign.com/contact

150 North Michigan Avenue, Suite 1230, Chicago, IL 60601, Amerikai Egyesült Államok

Érdeklődő és vásárlói adatok tárolása, és marketing célzatú kommunikáció támogatása a szoftver segítségével

KBOSS.hu Kft.

info@szamlazz.hu

1031 Budapest, Záhony utca 7

Vásárlásokhoz, szolgáltatáshoz kötődő számlázási adatok kezelése a kiállításhoz

Krauszné Németh Judit ev.

judit.ametiszt@gmail.com 

8060 Mór Dózsa Gy. 33.

Könyvelési feladatok .

UNAS unas@unas.hu UNAS Online Kft.9400 Sopron, Kőszegi út 14. Webáruház bérlés. Vásárlás és felhasználói adatok

Foxpost

info@foxpost.hu

1097 Budapest, Táblás u. 36-38. „C” épület

Webáruházban létrejött vásárlások kiszállítását kezelik

Magyar Posta

06-1-767-8282

ugyfelszolgalat@posta.hu

Magyar Posta Zrt. Ügyfélszolgálati Igazgatóság 3512 Miskolc

Webáruházban létrejött vásárlások kiszállítását kezelik

Google

 

 

Email levelezés

Az érintett személy hozzájárulása, feltételek

Amennyiben az adatkezelés hozzájáruláson alapul, az adatkezelőnek képesnek kell lennie annak igazolására, hogy az érintett személyes adatainak kezeléséhez hozzájárult.

Ha az érintett a hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre is vonatkozik, a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon kell közölni.

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt az érintettet erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

Annak megállapítása során, hogy a hozzájárulás önkéntes-e, a lehető legnagyobb mértékben figyelembe kell venni azt a tényt, egyebek mellett, hogy a szerződés teljesítésének – beleértve a szolgáltatások nyújtását is – feltételéül szabták-e az olyan személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulást, amelyek nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez.

Közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások vonatkozásában végzett személyes adatok kezelése akkor jogszerű, ha a gyermek a 16. életévét betöltötte. A 16. életévét be nem töltött gyermek esetén, a gyermekek személyes adatainak kezelése csak akkor és olyan mértékben jogszerű, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte.

A faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok kezelése tilos, kivéve, ha az érintett kifejezett hozzájárulását adta az említett személyes adatok egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.

A büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és a bűncselekményekre, illetve a kapcsolódó biztonsági intézkedésekre vonatkozó személyes adatok kezelésére kizárólag abban az esetben kerülhet sor, ha az közhatalmi szerv adatkezelésében történik.

Azonosítást nem igénylő adatkezelés

Ha azok a célok, amelyekből az adatkezelő a személyes adatokat kezeli, nem vagy már nem teszik szükségessé az érintettnek az adatkezelő általi azonosítását, az adatkezelő nem köteles kiegészítő információkat megőrizni. Ha az adatkezelő bizonyítani tudja, hogy nincs abban a helyzetben, hogy azonosítsa az érintettet, erről lehetőség szerint őt megfelelő módon tájékoztatja.

Az adatkezelő feladatai

Az adatkezelő kötelessége, hogy megfelelő és hatékony intézkedéseket hajtson végre, valamint hogy képes legyen igazolni azt, hogy az adatkezelési tevékenységek a hatályos jogszabályoknak megfelelnek. Az adatkezelő az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre. Az adatkezelő megfelelő nyilvántartást vezet a hatásköre alapján végzett adatkezelési tevékenységekről. Az adatkezelő köteles a felügyeleti hatósággal együttműködni és ezeket a nyilvántartásokat kérésre hozzáférhetővé tenni az érintett adatkezelési műveletek ellenőrzése érdekében.

Az érintettek jogai

A tisztességes és átlátható adatkezelés elve megköveteli, hogy az érintett tájékoztatást kapjon az adatkezelés tényéről és céljairól. Ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik, az érintettet arról is tájékoztatni kell, hogy köteles-e a személyes adatokat közölni, valamint hogy az adatszolgáltatás elmaradása milyen következményekkel jár. Az érintettre vonatkozó személyes adatok kezelésével összefüggő tájékoztatást az adatgyűjtés időpontjában kell az érintett részére megadni, illetve ha az adatokat nem az érintettől, hanem más forrásból gyűjtötték, az ügy körülményeit figyelembe véve, ésszerű határidőn belül kell rendelkezésre bocsátani. Az érintettek a későbbiekben is tájékoztatást kérhetnek személyes adataik kezeléséről teljeskörűen az alábbiakban részletezettek szerint. Az Adatkezelő mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintettek részére a GDPR. 13. és 14. cikkében foglalt valamennyi információt és a 15-22. cikk illetve 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és közérthető, könnyen hozzáférhető formában, világosan megfogalmazva nyújtsa. Az adatkezelő kijelenti, hogy profilalkotást, illetve automatizált döntéshozatali tevékenységet nem végez. Az érintettek jogai az alábbiak:

Előzetes tájékozódáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.

Jelen tájékoztató mellett az alábbi elérhetőségen kérhet további információt: gabi@hennahajfestes.hu

A tájékoztatáshoz való jog

Bármely személy a megadott elérhetőségen keresztül tájékoztatást kérhet arról, hogy a szervezet milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli, illetve tárolja, továbbá, hogy hozta-e, vagy fogja-e a jövőben tudomására hozni, közölni más személlyel. Az érintett tájékoztatást kérhet továbbá az adatforrásokra vonatkozó információkról, az automatizált döntéshozatal tényéről, profilalkotásról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Harmadik országba való adattovábbítás esetén, illetve nemzetközi szervezet részére jogosult tájékoztatásra a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról. A kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, a megadott elérhetőségre tájékoztatást kell részére küldeni, elektronikus úton. Az érintett jogosult az adatkezelés tárgyát képező adatairól másolatot kérni, amely másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeknek megfelelő díjat számíthat fel.

A helyesbítéshez való jog

Bármely személy a lentiekben megadott elérhetőségeken keresztül kérheti bármely adatának módosítását. Erről kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedni kell és a megadott elérhetőségre tájékoztatást kell küldeni.

A törléshez való jog

Bármely személy a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti adatának törlését, amennyiben az alábbi esetek valamelyike bekövetkezik:

 • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
 • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincsen más jogalapja
 • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték
 • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell
 • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatban került sor.

Kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül meg kell tenni és a megadott elérhetőségre tájékoztatást kell küldeni. Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges a GDPR 17. cikk (3) bekezdésében foglaltak alapján.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Bármely személy a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti adatának korlátozását, amennyiben a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek valamelyike teljesül. A korlátozás addig tart, amíg a megjelölt indok szükségessé teszi az adatok korlátozását. A korlátozás feloldásáról az adatkezelő az érintettet előzetesen tájékoztatni köteles. A kérelemre ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül meg kell tenni és a megadott elérhetőségre tájékoztatást kell küldeni.

Adathordozhatóság joga

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, az adatkezelő által kezelt személyes adatait tagolt, géppel olvasható formátumban elektronikus úton megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. A kérelemre ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül meg kell tenni és a megadott elérhetőségre tájékoztatást kell küldeni.

A tiltakozáshoz való jog

Bármely személy a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül meg kell vizsgálni, annak megalapozottsága kérdésében döntést kell hozni és a döntésről a megadott elérhetőségre tájékoztatást kell küldeni. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen.

Visszavonás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Eljárás, jogorvoslati lehetőségek

Az érintett ezen jogait akként gyakorolhatja, hogy e-mailben erről kérelmet küld az adatkezelő felé az gabi@hennahajfestes.hu e-mail címre. Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 30 (harminc) naptári napon belül tájékoztatja az érintettet. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme alapján a fentiekben megjelölt határidőben, köteles legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatni az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet a bírósági jogorvoslati jogával az alábbiak szerint.

Panasztétel az adatkezelőnél

Név: Horváth Gabriella

Email cim: gabi@hennahajfestes.hu

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat (kukac) naih.hu

URL https://naih.hu

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

– Abban az esetben, ha a fő tevékenységek olyan adatkezelési műveleteket foglalnak magukban, amelyek jellegüknél, hatókörüknél vagy céljaiknál fogva az érintettek rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé, adatvédelmi tisztviselőt kell kinevezni. Az adatvédelmi tisztviselő kinevezése az adatbiztonság megerősítését célozza. Az adatkezelő jelenleg nem alkalmaz adatvédelmi tisztviselőt.

Adatbiztonság

Az adatokat az adatkezelő a megfelelő intézkedésekkel védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. A nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek hozzáférhetőek kívülálló személyek számára.

Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

a.) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás)

b.) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége)

c.) változatlansága igazolható (adatintegritás)

d.) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az Adatkezelő a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi a titkosságot:

– megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult,

– megőrzi a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét,

– megőrzi a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök

Az Adatkezelő informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett mindenfajta behatások és támadások ellen. Tájékoztatjuk viszont az érintetteket, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, agy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést.

Adatvédelmi incidens

Az adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Az adatvédelmi incidens megfelelő és kellő idejű intézkedés hiányában fizikai, vagyoni vagy nem vagyoni károkat okozhat a természetes személyeknek, többek között a személyes adataik feletti rendelkezés elvesztését vagy a jogaik korlátozását, a hátrányos megkülönböztetést, a személyazonosság-lopást vagy a személyazonossággal való visszaélést. Az adatvédelmi incidenst indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb 72 órán belül be kell jelenteni az illetékes felügyeleti hatóságnál, kivéve, ha az elszámoltathatóság elvével összhangban bizonyítani lehet, hogy az adatvédelmi incidens valószínűleg nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Az érintett személyt késedelem nélkül tájékoztatni kell, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személy jogaira és szabadságára nézve, annak érdekében, hogy megtehesse a szükséges óvintézkedéseket.

A tájékoztató hatálya

A jelen tájékoztató visszavonásig érvényes, hatálya kiterjed az hennahajfestes.hu honlap és az ilnamo.hu felhasználóira, akik azt jóváhagyólag elfogadták, továbbá a szervezet tisztségviselőire, alkalmazottaira.

A tájékoztató célja

E tájékoztató célja, hogy harmonizálja az adatkezelési tevékenységek tekintetében a természetes személyek alapvető jogainak és szabadságainak védelmét, valamint biztosítsa a személyes adatok megfelelő kezelését.

A szervezet tevékenysége során teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

Lényeges fogalmak, meghatározások

– a GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete

– adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

– adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

– adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

– személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

– harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

– az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 az adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;

– álnevesítés: a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni;

– nyilvántartási rendszer: a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető;

– adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

– AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

– 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.).

– A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény.

– A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet.

– 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)

– 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről.

– a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)

– 2007. évi CXXXVI. törvény a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.)

– a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. („Grt. tv.”)

Az információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy az ILNAMO Kft. birtokolja az oldalainkon látható információkat. A ILNAMO Kft. oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

Aki az oldalainkon regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.

Adatvédelmi nyilatkozat hatályos: 2018. május 25. napjától visszavonásig.